Bel ons voor deskundig advies: (038) 46 80 200

ALM - Superieur voor uw interieur

Petra Rollema

“ALM heeft een ongelooflijk gevoel voor een gedetailleerde afwerking”

Petra Rollema is bij de gemeente Veendam in dienst als projectleider dienstverlening: “Lange tijd hadden we de situatie waarbij de medewerkers van de gemeente kantoor hielden op verschillende locaties in Veendam. Afzonderlijk was er dan ook nog een gemeentewinkel. Enkele jaren geleden is bestuurlijk besloten om alle medewerkers bij elkaar te huisvesten in een nieuw te bouwen ruimte naast het oude Raadhuis. Daartoe is een pand gesloopt en is op die locatie nieuwbouw gepleegd. Ook werd besloten de gemeentewinkel hierin te huisvesten zodat we feitelijk alle diensten aan de burgers onder één dak zouden hebben.”

De nieuwbouw is in mei 2010 opgeleverd, toen is de glazen verbinding gerealiseerd tussen de nieuwbouw en het oude Raadhuis. Kor Zijnstra van I’M Architecten uit Deventer tekende voor de nieuwbouw. Petra Rollema: “Eveneens is hem gevraagd om een plan te maken voor het interieur van de nieuwbouw. Het centrale idee was dat we in de nieuwbouw niet alleen werknemers zouden huisvesten, maar ook de burgers zouden ontvangen voor allerlei gemeentelijke diensten. Daarbij wilden we beduidend vérder gaan met de publiekshal dan het creëren van louter een soort wachtruimte.”

Open en transparant 
De opzet is heel open en fris, geeft Petra Rollema aan: “De transparantie is groot, ook letterlijk. Want je kunt goed naar binnen kijken bij de nieuwbouw. We hebben prima samengewerkt voor de realisatie in de driehoek gemeente – architect en ALM. ALM heeft voor de uitvoering en plaatsing van zaken als kastenwanden, balies en recepties gezorgd. Maar ook het klanteninformatiesysteem, een spelhoek en de folderrekken zijn van hun hand. Eigenlijk hebben ze alle meubelen, in de ruimste zin, gerealiseerd van plan tot praktijk. Bijzonder gecharmeerd zijn we bijvoorbeeld van de prachtige leestafel die ALM heeft gemaakt.”

Symbiose van fraai én functioneel 
“In de uitvoeringsfase van dit project heeft ALM ons in Zwolle uitgenodigd. Daar stonden prototypen van de meubelen die zij gingen vervaardigen, uitgevoerd in eenvoudig spaanplaat. Wij, vanuit de gemeente, hadden op onze beurt de apparatuur meegenomen die we voor ons werk voor de burgers van Veendam nodig hebben. Ter plekke konden we uitproberen hoe de meubelen zich verhielden tot onze ergonomische wensen en hebben we onze aanpassingen kenbaar gemaakt. Dat werkte heel goed, want ALM heeft al die wijzigingen nauwgezet doorgevoerd in de definitieve uitvoering van de meubelen.” 

Bijzonder gevoel voor afwerking 
“Wat mij in de samenwerking met de architect en ALM trof, was dat ALM heel goed aanvoelt hoe de esthetiek achter de techniek van de meubelen werkt. Zo hadden zij bijvoorbeeld een ongelooflijk gedetailleerd oog voor de afwerkingen van de meubelen en accessoires. Hun uiterst hoge eisen aan zichzelf op het gebied van het niveau van afwerking dat zij willen bieden, zijn opvallend.”
Petra Rollema