Bel ons voor deskundig advies: (038) 46 80 200

ALM - Superieur voor uw interieur

Duurzaamheid als duurzame keuze

ALM focust op het welzijn van zowel mens als natuur! We streven naar een duurzame aanpak van alle processen binnen de onderneming, uiteraard een voortdurend groeiproces. Dit start met de materiaalkeuze voor onze projecten, maar slaat ook op een 100% verantwoorde afvoer van sloopmaterialen.

Bij ons gehele proces ligt de focus op:

·Vervaardiging en marketing van duurzame producten die bijdragen aan een positieve beleving van de ruimte en een laag energieverbruik

·Creëren van condities die het behoud van een goed milieu verzekeren gedurende de productie, de installatie, het gebruik en de recycling van onze producten.

·Streven naar behoud van de natuur door verstandig gebruik van natuurlijke bronnen en gebruik van milieuvriendelijke materialen.

·Bewust zijn van nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen om onze kennis over effecten op het milieu te vergroten.

Ook binnen ons bedrijf sparen we zoveel mogelijk de duurzame grondstoffen. Per slot van rekening kiezen we ook voor duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Een besparing op de verspilling van tijd energie!

Klein voorbeeld:

Toen Opel het mogelijk maakte om volledig elektrisch te rijden met de zeer geslaagde Ampera, hebben we bij ALM direct besloten 3 stuks aan te schaffen. Deze in plaats van de tot dan toe gebruikte, toch ook al milieuvriendelijke, dieselauto’s.

Cradle to Cradle®

ALM levert en monteert uitsluitend producten van plafondfabrikanten met een Cradle to Cradle® systeem en welke gebruik maken van milieuvriendelijke en veilige materialen die keer op keer gerecycled kunnen worden in een nieuw design.

Cradle to Cradle ® geeft een nieuwe kijk op duurzame ontwerpen en producten. Het C2C-Certificaat helpt klanten duurzame producten te selecteren en te specificeren die veilig en gezond zijn voor mens en milieu en ontworpen zij voor het recyclen in productieprocessen die waterverbruik minimaliseren, hernieuwbare energiestrategieën aannemen en sociaal verantwoordelijk zijn.

Op verzoek leveren we bij de door ons verwerkte producten een EPD-certificaat.

ALM verwerkt de volgende producten:

Minerale plafondsystemen:

 • Geproduceerd uit 82% gerecycled materiaal
 • Product is 100% recyclebaar

Metalen plafondsystemen:

 • 30% gerecycled materiaal.
 • Beproefd recyclingprogramma
 • Hoge lichtreflectie en akoestische prestaties
 • Duurzaam, reinigbaar en 100% recyclebaar

MDF assortiment:

 • Gemaakt van hoge kwaliteit MDF, gecoat met een UV-lak, zonder de toepassing van oplosmiddelen
 • Goede lichtreflectie en akoestische prestatie
 • Natuurproduct, 100% recyclebaar.

Ophangsystemen:

 • Alle ophangsystemen bevatten 25% hergebruikt materiaal met het hoogste percentage post industrieel gerecyclede inhoud
 • 100% Recyclebaar

Gipsproducten voor wanden en plafonds:

 • Gips is een 100% recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit. Ook in Nederland worden de mogelijkheden om gips uit de bouwafvalstroom te recyclen steeds beter. Gyproc, onze belangrijkste leverancier van gipsproducten, heeft de gipsrecycling als belangrijk speerpunt aangemerkt en werkt daartoe samen met New West Gypsum Recycling. De kringloop van gips wordt daarmee gesloten en de levensduur van het materiaal oneindig.
 • Bij de productie van Gyproc gipskartonplaten wordt uitsluitend karton gebruikt dat voor 100% uit gerecycled papier bestaat.Gedurende het recyclingproces wordt het karton van de gips kern verwijderd. Zo wordt eventuele vervuiling van verf en/of behangpapier samen met het karton gescheiden van de gips kern.

ALM aluminium kozijnen:

 • Aluminium en het milieu worden vaak niet als een geweldige combinatie gezien. Men legt vaak snel de koppeling tussen vervuiling van het milieu en aluminium. Het tegendeel is juist waar! Aluminium wordt tegenwoordig voor meer dan 70% gerecycled zonder dat er afname is van de kwaliteit
 • Om deze reden is het van belang al het aluminium wat in omloop is, via inzamelen weer terug te laten komen in de keten. Nog een belangrijker argument is dat het verkrijgen van gerecycled aluminium 95% minderenergie kost dan het winnen van aluminium uit bauxiet

Metalen frameconstructies:

 • De producten van onze staalleverancier voldoen volledig aan het Cradle to Cradle (C2C) principe. De belangrijkste gedachte achter C2C is dat grondstoffen uit bestaande producten volledig worden hergebruikt als grondstof voor een nieuw product, zonder kwaliteitsverlies
 • In tegenstelling tot recycling is C2C beter in plaats van minder slecht. Het te verwerken staal wordt industrieel vervaardigd onder geconditioneerde omstandigheden. Bouwafval is er niet of nauwelijks. Bijproducten zoals hoogovencement en -gas worden hergebruikt
 • Sendzimir verzinkt staal beschermt tegen oxidatie, waardoor een langere levensduur wordt gegarandeerd. Bij recycling wordt eerst de zinklaag van de profielen gescheiden en vervolgens gebruikt bij het produceren van nieuw zink. Bovendien kunnen de profielen ook worden hergebruikt zonder fysieke aanpassing, mits de profielen geen beschadigingen vertonen.

Momenteel is het mogelijk om van ieder product de milieubelasting te berekenen. Dit wordt gedaan aan de hand van een methode genaamd het Life Cycle Assessment.