Bel ons voor deskundig advies: (038) 46 80 200

ALM - Superieur voor uw interieur

Kor Zijnstra, architect I’M Architecten Deventer

Kor Zijnstra was namens I’M Architecten uit Deventer, vanuit de functie als projectarchitect en interieurarchitect, nauw betrokken bij het project gemeentehuis Veendam: “We hebben als architectenbureau een lange historie met ALM voor uiteenlopende interieurprojecten. Daarom was het logisch om hen bij de voorselectie van de interieurmakers te vragen. Uiteindelijk wonnen ze deze opdracht door hun goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Interieurvisie in samenspraak 
“ALM kreeg de opdracht en daar zijn we tevreden over. Opnieuw hebben ze laten zien goed te begrijpen wat ze maken. Dit klinkt als een open deur, maar voor een architect is het van wezenlijk belang om met zo’n professionele partner te werken. Over het interieurontwerp is veel overlegd met de gemeenteVeendam. Op grond van een aantal vergaderingen en een speciale interieurcommissie hebben we boven tafel gekregen wat de gemeente Veendam functioneel voor ogen had met het interieur voor de nieuwbouw en renovatie. Kijk, het aantal vierkante meters en aantal balies was bekend vanuit het bouwkundige plan, maar dan moet je nog wel met elkaar een interieurtechnische visie neerleggen.”

ALM liep vertraging netjes in 
“De daadwerkelijke uitvoering van het interieurontwerp is door ALM precies volgens planning uitgevoerd. De bouwkundige aannemer zelf had in het traject daarvoor enige tijd verloren, gaandeweg het bouwproces. Het interieurwerk van ALM dreigde daardoor in het gedrang te komen. Dit heeft ALM uiterst sportief opgelost. Terwijl de bouw nog niet helemaal klaar was is ALM al begonnen met het plaatsen van haar maatwerk in het interieur. Daar kleeft altijd een bepaald risico aan, zoals het risico van beschadigingen. Maar dit heeft ALM heel professioneel weten te omzeilen. ALM heeft haar werk al met al zeer zorgvuldig uitgevoerd, met gevoel voor detaillering. Maar we kennen ALM ook niet anders!”